La «Ruta dels Dinosaures» de Conca arriba a Fitur

La «Ruta dels Dinosaures» de Conca arriba a Fitur

  • Els reis han visitat l’estand de Castella-la Manxa en un any en què el patrimoni paleontològic de la província agafa protagonisme a través del projecte anomenat la «Ruta dels Dinosaures»
     
  • Els visitants a la fira han gaudit de la reproducció a escala real d’alguns dels dinosaures que formaran part del recorregut
     
  • Amb una inversió de 371.000 euros, la inauguració està prevista per a finals de febrer

Febrer del 2015. La «Ruta dels Dinosaures de Conca» s’ha presentat a la Fira Internacional de Turisme, Fitur, celebrada a Madrid entre el 28 de gener i l’1 de febrer. En la seva visita a l’estand de Castella-la Manxa, els reis s’han interessat per aquest projecte concebut per posar en valor l’important patrimoni paleontològic de Conca.

Don Felipe i Doña Letizia, acompanyats per la presidenta regional, María Dolores de Cospedal, han pogut veure una reproducció a escala real del dinosaure geperut de Conca, un dels principals fòssils trobats a la zona, que serà un dels atractius destacats de la ruta al seu pas per la localitat de La Cierva.

La Cierva, Fuentes i Cañada del Hoyo, localitats amb els principals jaciments arqueològics, són els punts principals d’aquest recorregut turístic pels descobriments paleontològics més destacats de la província. A més del dinosaure exposat a Fitur, la ruta comptarà amb altres recreacions espectaculars com la d’un esquelet articulat de sis metres de llarg d’un dinosaure sauròpode Concavenator descobert al jaciment de Las Hoyas el 2003.

Amb un cost de 371.000 euros, la inauguració de la «Ruta dels Dinosaures de Conca» està prevista per a finals del mes de febrer. El projecte, promogut per la Diputació de Conca i gestionat per Talher, empresa de serveis mediambientals de Clece, s’emmarca en el Pla de Millora d’Infraestructures Turístiques de la província de Conca.