Clece tanca Laboral MAD amb més de 1.800 candidats entrevistats

Clece tanca Laboral MAD amb més de 1.800 candidats entrevistats

  • L’esdeveniment, que va tenir lloc a l’estació de Chamartín de Madrid, tenia l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat entre les persones pertanyents a col·lectius vulnerables i perfils interessats a treballar en atenció social a gent gran
  • La companyia Clece oferia 2.000 llocs de treball a la Comunitat de Madrid

 

Madrid, 24 de maig del 2018. Clece va organitzar per primera vegada a la Comunitat de Madrid, Laboral MAD, una trobada en la qual la companyia oferia 2.000 llocs de treball adreçats a dos perfils molt concrets: col·lectius vulnerables i persones interessades a treballar en atenció social a gent gran.

Amb una durada de dos dies, 9 i 10 de maig, Laboral MAD ha tingut un gran èxit d’afluència. Clece va entrevistar 1.843 candidats, tot cobrint la capacitat d’entrevistes per a les dues jornades, i va recopilar més de 1.200 currículums addicionals de persones que s’entrevistaran en les properes setmanes.

«La resposta ha estat excepcional. Ja abans d’obrir les portes de Laboral MAD havíem superat, al web habilitat per al registre, els 2.000 currículums. Gran part d’aquests s’han aconseguit gràcies a la col·laboració de prop de 40 entitats socials encarregades de fer la tasca d’intermediació en els perfils d’integració, i a les quals volem donar les gràcies per la seva implicació», explica Iñigo Camilleri, responsable de Selecció i Desenvolupament de Clece.

 

Una nova fórmula de selecció

Laboral MAD ha estat un primer projecte pilot dissenyat a mida per Clece. Concebut com un espai obert en el qual generar la millor experiència possible per al candidat, estava dividit en tres àrees. En les dues primeres, el candidat podia conèixer Clece i les característiques de la feina en un entorn audiovisual, i esperar el seu torn en una zona habilitada amb Wi-Fi. L’última zona comptava amb més de 20 llocs on tècnics de selecció, de manera simultània, entrevistaven els candidats que comptaven amb una reserva d’horari d’entrevista.

Malgrat el volum de la convocatòria, Laboral MAD ha aconseguit escapar dels formats tradicionals i ha desenvolupa amb èxit una nova fórmula de selecció. «Estem acostumats a processos ordinaris de selecció, però buscàvem alguna cosa diferent i significativa, on el candidat fos el protagonista», explica Rocío Márquez de la Plata, responsable de Selecció de Clece a la zona centre.

Amb Laboral MAD, Clece ha creat un punt de trobada on tots els elements de la cadena de valor de la selecció de personal s’apleguen al mateix espai: candidat, intermediari i empresa. «Creiem que és el format idoni per poder cobrir els 2.000 llocs que oferíem», comenta Íñigo Camilleri.

 

Prop de 40 entitats implicades

Cal destacar la col·laboració de prop de 40 entitats socials, que han estat les encarregades de fer la tasca d’intermediació en els perfils d’integració: Fundación Adecco, Adoratrices, Agencia de Colocación San Román, Agencia de Ocupación Ayuntamiento de Madrid, Alcer, Asociación Ángeles Urbanos, Asociación Cultural La Kalle, Asociación Victoria, Creu Roja, Eslabón, Federación de Asociaciones Espina Bífida, Federación Mujeres Progresistas, Frama, Fundación Acobe, Fundación Cruz Blanca, Fundación Diversitas, Fundación Esclerosis Múltiple, Fundación Integra, Fundación José María de Llanos, Fundación Mujeres, Fundación Randstad, Fundación Red Araña, Fundación San Ezequiel, Fundación Tengo Hogar, Programa Incorpora, Opción 3, PAHUET (Patronato de Huérfanos del Ejército de Tierra), Pinardi, Imagina Más, Acción contra el Hambre, Fundacion Madrina, Candelita, Horizontes Abiertos, Asociación Parlense de Alcoholicos, Asociación Marillac i Servicio Orientación Laboral Fundación Atenea.

La seva implicació i la seva tasca, juntament amb el treball en equip dels departaments de Recursos Humans, Comunicació, Esdeveniments i Imatge i IT-Informàtica de Clece, ha estat un dels aspectes clau de l’èxit de Laboral MAD.

 

Ocupació social

Clece destaca per la seva aposta per donar oportunitats laborals a persones amb més dificultats per accedir al mercat laboral. Actualment, dels seus gairebé 74.000 treballadors, més d’un 10%, 7.679 treballadors, provenen de col·lectius vulnerables. Més concretament, 215 són víctimes de violència de gènere i 5.631 persones amb diversitat funcional.

De la mateixa manera, la companyia és un referent en atenció a persones grans. El grup atén 104.894 usuaris d’ajuda a domicili i 10.408 usuaris de teleassistència a tot l’Estat. En l’àmbit residencial, gestiona integralment 57 residències i 34 centres de dia. Per fer-ho, compta amb un equip de 29.505 professionals.