El projecte Xenex de Clece, premiat com una de les millors idees innovadores del 2015

El projecte Xenex de Clece, premiat com una de les millors idees innovadores del 2015

 

  • La revista Actualidad Económica premia la innovació amb els seus premis a les cent millors idees en la seva trenta-vuitena edició.
  • El projecte XENEX, una de les 8 millors idees de l’àrea de salut, inclòs dins de les 100 millors idees del 2015.
  • Xenex Germ Zapping, un robot de Clece que fa servir llum ultraviolada tipus C per destruir, en minuts, microorganismes patògens com els bacteris, una utilitat especialment valorada després de la crisi de l’ebola. 

Madrid, abril del 2016. La crisi de l’ebola va posar el focus d’atenció en la importància de la desinfecció dels espais que han estat en contacte amb el virus. El robot Xenex Germ Zapping de Clece va ser, en el seu moment, l’aparell que es va fer servir als EUA per desinfectar les habitacions dels hospitals que van acollir pacients d’ebola.

Aquest equipament, que ja es fa servir a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i a l’Hospital de la Fe de València, fa servir la llum ultraviolada tipus C, generada mitjançant les làmpades de gas xenó, per destruir, en minuts, microorganismes patògens com ara els bacteris, els fongs i els virus.

«Després de cinc mesos de feina, els estudis científics fets pel Centro Nacional de Biotecnología, CNB, que pertany al CSIC, han demostrat l’alta capacitat de desinfecció d’aquest sistema amb una eficàcia de més del 99,9999% d’eliminació de bacteris i més del 99,9% de virus i espores», expliquen des de Clece, l’única empresa al nostre país que presta aquest servei.