El més nou en tecnologia de desinfecció hospitalària a Madrid de la mà de Clece

Madrid, maig del 2015. Clece, empresa multiserveis líder en serveis integrals a empreses, ha presentat, als Teatres del Canal i davant les autoritats sanitàries madrilenyes, un innovador equip per a la desinfecció hospitalària de la nord-americana Xenex Disinfection Services. És el robot Xenex germ zapping, que, gràcies a l’ús de la llum ultraviolada, generada mitjançant llums de gas xenó, pot destruir microorganismes patògens com ara bacteris, fongs i virus, en ben pocs minuts. El robot és pioner a Espanya, i Clece és la primera empresa del sector que implanta aquesta tecnologia de desinfecció en els hospitals on presta servei. A la resta d’Europa, només hi ha un hospital britànic on s’està fent un estudi que compta amb aquesta tecnologia.

Clece, que compta amb l’exclusivitat de l’ús d’aquesta tecnologia a Espanya i a Portugal, fa un pas més en tècniques de neteja i desinfecció amb aquest robot, tot apostant per la innovació i l’excel·lència. L’ús d’eines de darrera generació fa que Clece sigui un referent al mercat de la neteja i desinfecció, a més a més de generar entorns segurs.

El robot complementa el mètode de neteja i desinfecció de superfícies actual en l’àmbit hospitalari que fa servir Clece, cosa que reforça la neteja i la desinfecció de les habitacions de pacients infectats per microorganismes multiresistents. De fet, el robot s’ha fet servir per desinfectar habitacions de pacients amb l’ebola en hospitals dels EUA.

Desinfecció a través de rajos UV

La llum UV generada mitjançant llums de gas xenó passa a través de les parets cel·lulars de bacteris, virus i espores bacterianes. Quan la radiació ultraviolada és a l’interior del microorganisme, genera uns danys que n’impedeix la multiplicació. El sistema és totalment segur, ja que compta amb les màximes mesures de seguretat.

Entre els principals avantatges que ofereix l’ús del robot trobem:

  • La protecció de la salut d’usuaris i professionals del centre hospitalari en millorar la qualitat de la desinfecció tant de les superfícies com de l’aire.
  • Gran rendiment del dispositiu, cosa que es tradueix en la disminució dels temps de neteja, ja que els cicles de desinfecció el robot els fa en 5 minuts.
  • La tecnologia de desinfecció que empra el robot és verda, per la qual cosa no fa servir productes químics.

Els responsables de Xenex i de Clece estan molt satisfets amb la incorporació del robot als hospitals espanyols pel gran avanç en innovació que suposa. En el futur, es preveu que aquesta tecnologia de desinfecció que ofereix Clece es pugui incorporar a altres hospitals.

Vídeo demostratiu

Us facilitem un enllaç des d’on us podreu descarregar un vídeo demostratiu sobre el funcionament del robot:

Premeu aquest enllaç per descarregar-vos un vídeo demostratiu sobre el funcionament del robot.