Clece s’adhereix al programa Incorpora de ”la Caixa” per fomentar la contractació de persones en risc d’exclusió social

Clece s’adhereix al programa Incorpora de ”la Caixa” per fomentar la contractació de persones en risc d’exclusió social

  • Amb la signatura d’aquest conveni, totes dues entitats reforcen la seva col·laboració, que es remunta al 2011, per facilitar l’ocupació de col·lectius vulnerables com ara persones amb discapacitat, persones en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere o aturats de llarga durada, entre d’altres.
     

Madrid, 25 de gener del 2019. Clece i ”la Caixa” acaben de signar un conveni de col·laboració per fomentar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social a través del programa Incorpora, promogut per l’entitat financera. Aquest conveni té l’objectiu d’incrementar la contractació de col·lectius vulnerables, així com la prestació d’informació, formació i assessorament a les empreses que participin en aquesta actuació.

El conveni l’han signat avui al CaixaForum Madrid la directora de Recursos Humans de Clece, Purificación González, i el sotsdirector general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Marc Simón.

En el marc d’aquest conveni, la companyia es compromet a fomentar la contractació de persones en risc d’exclusió en col·laboració amb Incorpora a tot Espanya. A través d’aquest programa, l’empresa informarà dels diferents perfils professionals que calgui cobrir; una demanda que es compartirà amb les entitats que formin part del programa i que preseleccionin les persones candidates.

Clece i Incorpora col·laboren des de l’any 2011 en alguns territoris espanyols, amb un gran èxit d’acollida (s’han gestionat un total de 3.328 ofertes i s’han aconseguit 3.215 insercions laborals). El conveni que se signa ara aprofundirà en la col·laboració i permetrà incrementar la qualitat dels processos d’integració laboral de les persones que participin en el programa.

 

Incorpora: foment la integració laboral

Incorpora va néixer l’any 2006 amb l’objectiu d’establir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per crear un clima de col·laboració i oportunitats per als que més ho necessiten. La iniciativa s’adreça a col·lectius com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, immigrants, exreclusos, víctimes de violència de gènere i aturats de llarga durada.

Incorpora ofereix, a les empreses, un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat.

La consolidació del projecte, fins i tot en la conjuntura econòmica actual, posa de manifest que, a través d’aquest programa, les empreses troben una via per contribuir a millorar el seu entorn més immediat per pal·liar l’atur.

El projecte social de Clece, sota els eixos d’integració i sensibilització, busca la inclusió dels col·lectius socials més vulnerables. Actualment, un 11,6% de la seva plantilla, 8.749 treballadors, són persones amb diversitat funcional, persones en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere i joves en situació d’atur. Per fer-ho, col·labora amb 350 associacions, fundacions, entitats socials i organismes públics.