Premi a l’Excel·lència i Innovació Educativa

Premi a l’Excel·lència i Innovació Educativa

  • El projecte educatiu Crearte, de l’escola infantil Los Sauces, de Valdemoro, a Madrid, n’és el guanyador en la segona edició 
  • Un reconeixement a les experiències més innovadores i reeixides internacionalment amb nens i nenes d’entre 0 i 3 anys

Madrid, 8 de maig del 2016. L’escola infantil Los Sauces, de Valdemoro, a Madrid, gestionada per Clece, rep el Premi a l’Excel·lència i Innovació Educativa convocat per l’Associació Mundial d’Educadors Infantils, AMEI-WAECE, i Hermex Ibérica. Un reconeixement al projecte Crearte adreçat a estimular la creativitat dels més petits. 

El premi s’ha lliurat durant la celebració del Congrés d’AMEI-WAECE celebrat a Madrid els dies 7 i 8 de maig. «Volem dedicar aquest premi a tots els educadors i mestres, homes i dones, que es lliuren professionalment i personalment a la infància», ha declarat Pilar Rodríguez Jiménez, directora del centre. Juntament amb Pilar, Laura González Duque i Ana María Motilla Martín integren l’equip responsable d’aquesta experiència educativa.

Amb el nom de Crearte, «el projecte pretén ser una eina perquè els nens desenvolupin totes les seves capacitats artístiques i creatives. El seu gran objectiu és despertar, en els petits, l’entusiasme i la il·lusió per l’art de crear», explica Pilar. Desenvolupat durant tot el curs, està dividit en quatre grans blocs de dos mesos de durada: l’art musical; l’art fet escultura; l’art de pintar, i l’art de cuinar. L’art musical consisteix a presentar, als nens, els diferents instruments musicals i ells mateixos van descobrint com es toca cadascun i quins ritmes poden fer. En l’art de l’escultura, amb diferents materials com l’argila, manipulen i creen diferents figures. En el de pintar, els nens s’expressen a través de diferents tècniques; i en l’art de cuinar, els nens coneixen el procés de manipulació dels aliments per fer menjars com un batut, pa o un bescuit. 

Entre les activitats principals, cadascun d’aquests quatre blocs es presenta amb una obra de teatre. A més, cada divendres es presenta una experiència tot comptant, sempre, amb l’efecte sorpresa com a base per estimular la imaginació. En finalitzar el curs, tot el que s’ha fet s’exposa en una aula a la qual anomenen «Museu» i, aquí, tots els pares poden observar el desenvolupament d’aquest projecte.

L’originalitat, el caràcter innovador i la participació o implicació de les famílies són alguns dels criteris que més ha valorat el jurat per a la concessió del premi. Amb la col·laboració d’Hermex, el guardó d’AEMI-WAECE té l’objectiu de donar a conèixer les experiències, els projectes i els materials d’aula més innovadors i reeixits que s’estan duent a terme a les aules de tot el món amb nens i nenes d’entre 0 i 3 anys d’edat.