Renovació de la gestió integral dels Teatres del Canal i del Teatre Auditori de San Lorenzo de El Escorial

Gener del 2015. Clece ha renovat la gestió i explotació dels Teatres del Canal i del Teatre Auditori de San Lorenzo de El Escorial, tots dos a la Comunitat de Madrid. Aquesta renovació s’ha fet el gener del 2015, després de sis anys de gestió, amb més d’1.200.000 espectadors i 700 espectacles. El contracte ha estat adjudicat per un període de dos anys prorrogables a altres dues renovacions biennals, fins a un total de 6 anys.

La gestió integral d’aquests dos espais culturals inclou, entre altres serveis: el manteniment integral de les instal·lacions i de l’equipament escènic; els serveis, els subministraments i l’assistència tècnica necessària per al desenvolupament de l’activitat escènica i no escènica; la venda d’entrades, el màrqueting i la comunicació; els serveis de taquilla, de control d’accés, d’assistència en sala, d’informació al públic; la restauració, i els serveis de neteja, de seguretat i de vigilància dels centres.

Teatres del Canal: més audiència, més compromís, més qualitat
Des que es van obrir al febrer del 2009, els Teatres del Canal han ofert 580 espectacles, amb un percentatge mitjà d’ocupació del 72%. La seva variada programació l’han seguida més d’1.100.000 espectadors en més de 2.700 funcions. Un altre dels espais de gestió, el Centro Danza Canal (CDC), centre coreogràfic de la Comunitat de Madrid, ha vist néixer més de 120 projectes de creació.

També ha destacat la seva activitat com a seu per a un llista ben llarga d’empreses. Entre altres esdeveniments, ha acollit la gala de nominats als Goya, el Congrés de la Felicitat de Coca-Cola, la gala dels Premis Ànima de la Fundació del Reial Madrid, així com diferents trobades professionals del Club Excelencia en Gestión, l’Instituto de Empresa, de Wolters Kluwer o de Garrigues.

En el plànol social, el model de gestió busca el rendiment social de l’activitat cultural tot afavorint l’accés de tots els ciutadans mitjançant una gran varietat de propostes a preus populars, amb una atenció especial a col·lectius com ara els més grans de 65 anys, els joves o els aturats. Entre altres iniciatives, diverses vegades l’any, ofereix activitats d’accés gratuït com les maratons musicals, les bandes de música o les jornades de portes obertes. Des que va començar, manté un programa educatiu adreçat a estudiants que cada any rep 20.000 escolars. Sota la denominació de Más que cultura (Més que cultura), en col·laboració amb la Joven Orquesta i Coro de la Comunidad de Madrid i la Fundació SaludArte, el Canal dóna suport a diversos projectes socials adreçats a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. A més, participa en el projecte Teatre Accessible, que ofereix, al públic, funcions adaptades.

En el plànol de la qualitat, l’espai dels Teatres del Canal de la Comunitat de Madrid va ser, el 2012, el primer espai escènic del nostre país a aconseguir una doble certificació integral de qualitat i gestió ambiental. Va obtenir la certificació UNE EN ISO 9001 de gestió de qualitat i la ISO 14001 en gestió ambiental.

Teatre Auditori San Lorenzo de El Escorial, seu de festivals
El Teatre Auditori de San Lorenzo de El Escorial és un dels espais escènics més sofisticats d’Espanya des del punt de vista tecnològic i arquitectònic. Té 25.401 metres quadrats de superfície construïda distribuïda al llarg de deu plantes, vuit de les quals soterrades en el terreny, per la qual cosa solament aflora a l’exterior una cinquena part del volum de l’edifici. Quant a la seva programació, ja hi ha tres festivals anuals que se celebren en aquestes instal·lacions, per Setmana Santa, Nadal i l’estiu. La música és la protagonista d’aquests festivals, que ofereixen una programació variada conformada per òpera, sarsuela, concerts simfònics i de càmera, així com espectacles de dansa i per al públic infantil.