Surf per a persones amb discapacitat en el Dia Internacional del Surf de Las Palmas de Gran Canaria

Surf per a persones amb discapacitat en el Dia Internacional del Surf de Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria, 21 de juny del 2014. Clece s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional del Surf a Las Palmas de Gran Canaria, on ha apropat el surf a les persones amb discapacitat intel•lectual, amb el programa Surf per a tots, a la platja de Las Canteras. En col•laboració amb l’escola d’Hopupu SURF, ha permès, a les persones amb discapacitat intel•lectual i sensorial, gaudir, de manera integradora amb els altres surfistes, d’un dia especial a l’aigua amb l’ajuda de monitors i tècnics d’activitats esportives.

Surf per tots s’ha inclòs a l’ampli programa d’activitats organitzat per l’Associació d’Escoles de Surf de Gran Canària i la Regidoria de Ciutat del Mar del consistori de la capital amb motiu del Dia Internacional del Surf. Durant la jornada, que ha aconseguit congregar més de 20.000 persones a la platja de Las Canteras, s’ha informat els assistents dels beneficis i dels valors del surf a més d’oferir-los classes d’iniciació per a tots els nivells.
 

De la platja de La Laja a Las Canteras
Precisament per fer arribar aquests beneficis a les persones amb discapacitat, ja fa tres anys Clece va engegar el programa Surf per a tots. És un projecte social terapèutic adreçat a les persones amb discapacitat intel•lectual del Centre d’Atenció a Minusvàlids Psíquics (CAMP) de San José de Las Longueras, situat a Telde i gestionat per Clece. L’objectiu del projecte és que aquestes persones —amb perfils d’autisme, síndrome de Down, microcefàlia o paràlisi cerebral, entre d’altres— facin activitats d’oci que els permetin integrar-se amb normalitat alhora que aprofiten els beneficis d’aquest esport i de les platges per fer una activitat terapèutica diferent.

Entre aquests beneficis es troben el fet de poder fer una activitat a l’aire lliure; les propietats associades al mar i al sol (helioteràpia); el desenvolupament d’habilitats socials; la propiocepció (consciència del propi cos); les funcions de vestir-se i desvestir-se així com estímuls físics i rehabilitadores.

Atès el caràcter innovador i social de la iniciativa, Clece ha volgut traslladar-la per a l’ocasió, des de la Platja de La Laja, on es fa habitualment, a la platja de Las Canteras, per sumar-se, d’aquesta manera, al Dia Internacional del Surf a Las Palmas de Gran Canaria.