La Comissió de la Discapacitat al Congrés visita la tasca que fa INTEGRA CEE a Endesa

La Comissió de la Discapacitat al Congrés visita la tasca que fa INTEGRA CEE a Endesa

  • Trobada institucional per conèixer de prop la tasca que fa Integra CEE en la inclusió sociolaboral de persones amb diversitat funcional
  • El sector dels CET (centres especials de treball) genera més del 70% de l’ocupació per a las persones amb discapacitat al nostre país

Representants de la Comissió de la Discapacitat al Congrés han visitat la seu d’Endesa a Madrid per conèixer de prop la tasca que fa Integra Centre Especial de Treball, Integra CEE, en la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional.

A la trobada institucional, celebrada el 26 de gener, van anar-hi, per part de la Comissió els diputats del Grup Parlamentari de Ciutadans, Sergio del Campo Estaún, diputat de la Comissió Ocupació i Seguretat Social del Congrés dels Diputats; Tomás Marcos, senador i responsable de Polítiques de Discapacitat a l’Assemblea de Madrid; i Francisco Cano Fuster, diputat per Alacant. La trobada també va comptar amb representants de l’Associació de Centres Especials de Treball de Madrid, ACEEM; de la Confederació Nacional de Centres Especials de Treball, CONACEE; Endesa i Clece.

Integra CEE, com a part de Clece, va explicar, als assistents, la tasca global de la companyia en la integració de persones amb diversitat funcional gràcies a la qual, dels 71.982 treballadors de Clece, 6.926 pertanyen a aquest col·lectiu. Una tasca en la qual Integra CEE assumeix un protagonisme creixent. Actualment, presta serveis a 269 empreses i institucions i té més de 2.600 treballadors, dels quals el 87% presenta algun tipus de discapacitat, molt per sobre del 70% que estableix la normativa per a aquest tipus d’empreses.

Per dur a terme aquesta activitat, Juan José Laguna, director general del Grup Integra, va destacar el paper «imprescindible» de la Unitat de Suport formada per 58 treballadors. «Afavoreix la creació d’un entorn positiu per a la inclusió, detecta necessitats i resol qualsevol problema que pugui sorgir, des de la selecció del treballador, a la seva incorporació, tot passant per la formació i l’acompliment laboral. Només el 2015, va dur a terme 12.506 accions sociolaborals», va explicar.

De la seva banda, Endesa va compartir la seva experiència en la incorporació d’Integra CEE per a la gestió dels seus serveis auxiliars remarcant «el nivell de qualitat aconseguit en tractar-se del servei millor valorat pels clients interns». Un cop finalitzada la sessió explicativa, es va fer una visita a l’equip de treballadors encarregat de realitzar aquests serveis. Els participants van poder intercanviar impressions en primera persona amb els treballadors sobre la seva experiència laboral al centre especial de treball.

La visita va posar en relleu la situació de desigualtat en l’ocupació que experimenten les persones amb discapacitat al nostre país, on les taxes de desocupació i inactivitat són més altes entre la població amb discapacitat que entre la població sense discapacitat i se situen per sobre de la mitjana europea: només un de cada quatre treballadors amb discapacitat disposa de feina. En aquest marc, és clau el paper del sector dels CET, com a instrument imprescindible de generació d’ocupació per a les persones amb discapacitat, ja que més del 70% dels treballadors amb discapacitat que treballen actualment, ho fa en un CET.