Clece integra laboralment 169 víctimes de violència de gènere en un any

Clece integra laboralment 169 víctimes de violència de gènere en un any

En el marc del seu projecte social, l’empresa Clece ha contractat 169 víctimes de violència de gènere en un any, amb l’objectiu d’afavorir-ne la plena recuperació i integració social a través de l’ocupació.

El Projecte 139 explica, en gran mesura, el significatiu avanç en les contractacions d’aquest col·lectiu, que han suposat un increment del 35% respecte de l’any anterior.

El Projecte 139 va ser el nom que va rebre el compromís adquirit per Clece el novembre del 2017 en el lliurament dels III Premis Compromís de contractar 139 víctimes de violència de gènere. Es tractava d’una xifra simbòlica igual a la del nombre de candidatures presentades en la categoria de Millor Projecte Social.

Autoestima i autonomia

«No només hem complert l’objectiu, sinó que ho hem fet en un temps rècord i superant el nombre de contractacions. Estem molt satisfets perquè és la nostra petita aportació a aquesta lluita, que és ja un clam social, contra la violència de gènere. Una oportunitat laboral en el moment adequat ajuda les dones a no fer un pas enrere», afirma José Andrés Elizaga, director de Comunicació i Relacions Institucionals.

«L’ocupació afavoreix l’autoestima, l’autonomia, la independència econòmica i la recuperació d’aquestes dones. Òbviament, la integració no sempre és fàcil i necessita recursos i un seguiment molt personalitzat. Però no és menys cert que el vincle amb l’empresa, la fidelitat i la complicitat que es genera entre ocupador i treballadora, així com el clima laboral, són molt gratificants. La integració té un benefici bidireccional», comenta Iñigo Camilleri, responsable de Selecció de Clece.

Per afavorir la integració laboral de les víctimes de violència de gènere, Clece treballa amb més de 120 associacions dedicades a aquest col·lectiu. La companyia forma part del programa Xarxa d’Empreses per una Societat Lliure de Violència de Gènere que promou el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i que té l’objectiu de sensibilitzar la societat davant d’aquesta xacra, així com de promoure la inserció sociolaboral de les víctimes. El 2016, Clece va rebre el reconeixement del Govern per la seva tasca en aquest àmbit i ha estat també l’única empresa convidada a l’ONU per presentar el seu model d’integració de dones víctimes de violència de gènere.