Clece convoca els seus premis anuals a iniciatives destacades contra la violència de gènere

Clece convoca els seus premis anuals a iniciatives destacades contra la violència de gènere

  • Es lliuraran tres premis a projectes d’entitats socials dedicades a l’atenció a les dones víctimes amb una dotació de 10.000 euros cadascun i un premi al millor treball periodístic amb un premi de 7.000 euros
  • La IV edició introdueix dues noves categories, a la iniciativa de sensibilització més destacada i a l’associació que hagi col·laborat més amb Clece en l’àmbit de la integració laboral
  • El jurat, integrat per set persones vinculades a aquesta realitat des de diferents àmbits, tornarà a comptar amb el director i guionista de cinema Luis Lorente com a president
  • La vinculació de les candidatures amb la integració laboral i l’ocupació serà un dels principals criteris de valoració per al jurat

 

Madrid, 14 de juny del 2018. Clece Social, el projecte social de Clece, ha convocat la IV edició dels Premis Compromís dedicats a reconèixer iniciatives destacades en la lluita contra la violència de gènere des de diferents àmbits, especialment les vinculades amb la integració laboral de les dones víctimes.

En la presentació celebrada aquest matí a Los Teatros del Canal, de Madrid, s’ha explicat com la IV edició mantindrà el focus a premiar la tasca feta per associacions i entitats sense afany de lucre que treballen dia a dia amb aquest col·lectiu. A més, es convocarà novament la categoria adreçada a periodistes que hagin contribuït a informar i sensibilitzar sobre aquesta realitat. Com a novetat, aquest any es concedirà un premi a la millor iniciativa de sensibilització per la seva capacitat de conscienciació sobre el problema i un reconeixement per a l’entitat que hagi col·laborat més amb Clece en la integració laboral de víctimes de violència de gènere.

«Els Premis Compromís són una mostra de la sensibilitat creixent de la societat cap al greu problema de la violència de gènere. Per la nostra activitat i pel nostre projecte social, a Clece no podem ser-ne aliens, hem d’implicar-nos en la cerca de sortides. El nostre compromís ha anat creixent en els últims anys i actualment treballen amb nosaltres 227 dones víctimes. Els Premis Compromís han suposat un impuls clar en sensibilització i en contractació. Per exemple, l’any passat, durant la gala de lliurament, ens vam comprometre a contractar 139 dones en un any,, el mateix nombre de candidatures que rebem d’entitats socials. I ja n’hem aconseguit 87, més de la meitat», ha afirmat José Andrés Elizaga, director de Comunicació i Relacions Externes de Clece.

L’ocupació serà un dels elements que aquest any tindrà un pes especial en la valoració que el jurat faci de les candidatures presentades. «La integració laboral és on Clece té més capacitat de compromís i, per tant, farem més èmfasi en aquest punt a l’hora de valorar les candidatures. Sense oblidar, per descomptat, que l’ocupació és una baula més, potser l’última, en el procés pel qual han de passar aquestes dones en la seva recuperació fins a començar una nova vida», ha explicat José Andrés Elizaga.

 

Sis premis en quatre categories

La IV edició dels Premis Compromís concedirà un total de sis reconeixements en quatre categories:

  • Premis als Millors Projectes Socials d’entitats sense afany de lucre relacionats amb la integració laboral de dones víctimes de violència de gènere. En aquesta categoria, el jurat premiarà els tres millors projectes que rebran una dotació econòmica de 10.000 euros.
  • Premi al Millor Treball Periodístic relacionat amb la violència de gènere. En aquesta categoria, el jurat triarà l’autor del millor treball en premsa escrita, que serà premiat amb 7.000 euros.
  • Premi a la Iniciativa de Sensibilització més destacada de l’any en matèria de violència de gènere. En aquesta categoria, es lliurarà un guardó acreditatiu a l’acció, la campanya o el programa audiovisual contra la violència de gènere o a promoure la sensibilització social sobre aquesta xacra.
  • Reconeixement Especial a l’Associació/Entitat que hagi col·laborat més amb Clece en la integració laboral de les víctimes de la violència de gènere, mitjançant un guardó acreditatiu.

El termini per a la presentació dels projectes socials i els treballs periodístics ja és obert i finalitza a les 19.00 hores del dia 14 de setembre. Tota la informació relativa a la presentació de candidatures es pot consultar a les bases publicades en aquest enllaç.

Jurat d’experts

El jurat, integrat per persones vinculades a aquesta realitat des de diferents àmbits, tornarà a comptar amb el director i guionista de cinema Luis Lorente com a president.

«Cal dimensionar la importància crucial i diferent d’aquests Premis perquè la tasca de Clece és estratègicament essencial per lluitar contra la desigualtat, més concretament, en una de les seves formes més extremes, que és la violència de gènere».

Repetiran, així mateix, com a membres del jurat, la delegada del Govern per a la Violència de Gènere, María José Ordóñez; la presidenta de l’Observatori Contra la Violència de Gènere i Domèstica, Ángeles Carmona, i el president de Clece, Cristóbal Valderas. Com a noves incorporacions, la IV edició comptarà amb el comissari cap de les Unitats de Família i Dona de la Policia Nacional, Santiago Carrasco; i la directora i presentadora del programa de Radio 5, «Ellas pueden», Marta Pastor.

«El jurat es completarà amb una nova incorporació per cobrir el buit que ens ha deixat l’actualitat política i els recents nomenaments del Govern. És el cas del jutge Grande-Marlaska, ara ministre d’Interior. Ens vam assabentar, com tothom, de la notícia del nomenament la setmana passada i estem, en conseqüència, pendents de tancar la composició del jurat», ha comentat José Andrés Elizaga.

Bases IV Premis Compromís