El «Projecte 139» de Clece per a la integració laboral de víctimes de violència de gènere supera el 50% de les contractacions previstes en un any

El «Projecte 139» de Clece per a la integració laboral de víctimes de violència de gènere supera el 50% de les contractacions previstes en un any

  • L’empresa participa en la V cursa «Hi ha Sortida a la Violència de Gènere»
  • Clece integra laboralment 227 dones víctimes de violència de gènere

Madrid, 11 de juny del 2018. Aquest diumenge va tenir lloc a Madrid la cinquena edició de la cursa «Hi ha Sortida a la Violència de Gènere», on més de 3.500 persones es van aplegar amb l’objectiu de conscienciar la societat i visibilitzar, també a través de l’esport, la lluita contra el masclisme i la violència. Entre els milers de participants, es trobava Clece, col·laboradora d’aquesta iniciativa des de la seva primera edició en el marc del seu projecte social, adreçat a la integració de col·lectius vulnerables com ara dones víctimes de violència de gènere.

«La lluita contra la violència de gènere és una cursa de fons en la qual és necessària la implicació de tota la societat». A més d’iniciatives de sensibilització com la que es va celebrar ahir a Madrid, Clece orienta la seva tasca amb aquest col·lectiu a l’àmbit de la integració laboral. «L’ocupació és imprescindible per trobar la sortida. Ajuda a recuperar l’autoestima i assegura la independència econòmica d’aquestes dones. No cal oblidar que, en molts casos, la dependència econòmica amb el maltractador és un dels principals obstacles. A més a més, aquestes dones solen fer front en solitari al sosteniment de la seva família. Trobar una feina significa un punt i apart en la seva vida», va apuntar José Andrés Elizaga, director de Comunicació i Relacions Externes de Clece.

Dins de l’àmbit de la integració laboral, ja són 227 dones víctimes de violència de gènere les que treballen actualment a Clece. El nombre de contractacions ha experimentat un important impuls l’últim any després que l’empresa posés en marxa el «Projecte 139», fruit del compromís aconseguit durant la celebració dels seus III Premis Compromís. Durant aquests guardons, dedicats a reconèixer iniciatives destacades en la lluita contra la violència de gènere, va sorgir el compromís de contractar 139 víctimes de violència de gènere, una xifra simbòlica equivalent al nombre de candidatures rebudes. El projecte avança favorablement i ja són 87 les noves contractacions, més de la meitat.

Clece és part del programa Xarxa d’Empreses per una Societat Lliure de Violència de Gènere que promou el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i que l’objectiu de sensibilitzar a la societat davant d’aquesta xacra, així com promoure la inserció sociolaboral de les víctimes. Clece va rebre el reconeixement del Govern el 2016 per la seva tasca en aquest àmbit i ha estat, també, l’única companyia convidada a l’ONU per presentar el seu model d’integració de dones víctimes de violència de gènere.