LA FUNDACIÓ SANTA MARÍA LA REAL I CLECE ARRIBEN A UN ACORD PER FOMENTAR LA INCLUSIÓ LABORAL

LA FUNDACIÓ SANTA MARÍA LA REAL I CLECE ARRIBEN A UN ACORD PER FOMENTAR LA INCLUSIÓ LABORAL

Álvaro Retortillo Osuna, director del programa de llançadores d’ocupació a la Fundació Santa María la Real, i Leticia San José Barriga, la responsable de Recursos Humans de Clece Nord-oest, han rubricat avui un conveni de col·laboració per promoure activitats conjuntes per millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral dels participants de les llançadores.

La Fundació Santa María la Real va aconseguir al desembre del 2016 un acord de col·laboració amb Clece per aplicar en les llançadores d’ocupació que la fundació impulsa i gestiona al territori sud del país. Després del bon resultat obtingut, les dues entitats amplien la seva aliança amb aquest conveni de col·laboració nou, que se centra a la part Nord-oest de la Península.

L’acord assolit estableix que voluntaris de Clece impartiran tallers pràctics sobre diferents matèries (cerca de feina, entrevistes de treball, etc.) en les llançadores d’ocupació que la Fundació Santa María la Real engega a la zona nord del país, amb la col·laboració i el cofinançament de diferents administracions públiques i/o entitats de l’àmbit privat.

Clece també facilitarà, als participants del programa, la possibilitat de participar en processos d’intermediació laboral i ofertes de feina que l’empresa generi a la zona Nord-oest.

 

Aliança estratègica

Álvaro Retortillo ha assenyalat que l’acord aconseguit amb Clece al territori Sud ha donat molt bons resultats, per les valuoses experiències i els consells que els voluntaris i els treballadors de la companyia han compartit amb els participants, com per les mateixes oportunitats d’ocupació i insercions laborals que s’han registrat. «Amb aquests bons antecedents, ampliem ara la nostra aliança amb Clece, amb un col·laborador i soci estratègic per la diversitat d’àrees i activitats que fan, i pel seu especial compromís social en la lluita contra l’atur».

Leticia San José Barriga, responsable de recursos humans a la zona Nord-oest, ha mostrat la seva satisfacció per poder «ampliar a altres zones la col·laboració amb la Fundació, tot contribuint a reforçar les llançadores d’ocupació en l’àmbit del nou conveni. Perquè creiem en l’eficàcia de les llançadores com a recurs d’inserció laboral. Sobretot per a col·lectius, com el dels joves, amb tantes dificultats d’accedir al mercat laboral, amb una de les taxes de desocupació més altes de l’eurozona. Una falta d’oportunitats que miren  de suplir amb proactivitat, innovació i emprenedoria com queda palès en aquest programa de llançadores d’ocupació».

 

Quant a les llançadores d’ocupació

Les llançadores d’ocupació van néixer el 2013 a la Fundació Santa María la Real (l’entitat que dècades enrere va crear les escoles taller) com un programa d’innovació social, com un programa d’orientació laboral per donar suport a persones aturades a sortir de la solitud de l’atur, a recuperar la seva autoestima, activar i optimitzar la seva cerca de feina amb noves tècniques i eines, d’acord amb les necessitats del mercat laboral.

Des que es van posar en marxa fins avui dia, la Fundació Santa María la Real ha engegat més de 440 llançadores d’ocupació per tot el país amb la col·laboració de diferents administracions públiques i entitats privades, fins a arribar a més de 9.000 persones aturades i  aconseguir una mitjana d’inserció que s’apropa al 60%.