El Centre Alzheimer Fundació Reina Sofia, reconegut amb la prestigiosa acreditació de Joint Commission International

El Centre Alzheimer Fundació Reina Sofia, reconegut amb la prestigiosa acreditació de Joint Commission International

  • És el primer Centre d’Atenció de llarga estada a Espanya centrat en la malaltia de l’Alzheimer que compta amb aquesta distinció, considerada l’estàndard d’or en l’atenció global
  • Només hi ha 33 centres més al país amb aquesta acreditació internacional, entre els quals hi ha hospitals, centres d’atenció primària i ambulatoris 

 

El Centre Alzheimer Fundació Reina Sofia ha estat reconegut amb la prestigiosa acreditació de Joint Commission International, per la qualitat i seguretat en la seva gestió i els seus serveis d’atenció a l’usuari, amb un compliment del 97% en els estàndards.

Aquesta residència pública de la Comunitat de Madrid, gestionada per Clece Servicios Sociales, és una de les tres residències assistencials a Espanya d’atenció a llarg termini i el primer centre dedicat a la malaltia de l’Alzheimer que compta amb aquesta distinció, considerada l’estàndard d’or en l’atenció global. A Espanya només hi ha 33 centres més amb aquesta acreditació, entre els quals hi ha hospitals, centres d’atenció primària i centres ambulatoris. D’aquests, 5 organitzacions es troben a la Comunitat de Madrid, entre hospitals i centres d’atenció ambulatòria, a més del Centre Alzheimer Fundació Reina Sofia, que és l’únic de gestió pública.

Joint Commission International és l’organització encarregada de mesurar, identificar i compartir les millors pràctiques a tot el món relacionades amb la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients. Els seus experts, amb presència en 90 països, treballen amb hospitals i altres organitzacions sanitàries i assistencials de tot el món per aconseguir el millor acompliment en l’atenció als pacients i en l’assistència.

«Estem molt orgullosos d’haver estat reconeguts amb aquesta acreditació que posa de manifest públicament que el centre compleix els requisits més exigents en matèria de qualitat i que posa en relleu la feina diària que fem per oferir un servei assistencial centrat en la persona al llarg de tot el procés, des de la seva arribada a l’organització fins al moment de la seva baixa», comenta Cristina Rodríguez Fernández, directora gerent del Centre Alzheimer Fundació Reina Sofia.

Aquest certificat avalua tots els aspectes de la gestió, orientant totes les fases cap a l’eficiència i a les millors pràctiques, tot fomentant una cultura de seguretat de l’usuari, per reduir riscos en els processos clínics i assistencials. Avalua 239 estàndards i 914 elements de mesura, distribuïts en els estàndards centrats en el resident i en l’organització sanitària. A més, representa un projecte comú de millora per a directius i professionals amb un enfocament assistencial centrat en l’usuari.

Centre de referència en Alzheimer

El Centre Alzheimer Fundació Reina Sofia, que aquest any ha complert el seu desè aniversari, és un complex assistencial de referència en Alzheimer pel qual han passat més de 650 malalts entre la residència i el centre de dia, des de la seva inauguració el 8 de març del 2007. En aquest centre s’afronta simultàniament la malaltia des de tres angles complementaris: recerca, formació i servei assistencial per a malalts.

Un dels aspectes més destacats del Centre Alzheimer Fundació Reina Sofia és la convivència en un mateix espai de tres àrees fonamentals de treball en la malaltia d’Alzheimer: una Unitat de Recerca que és la Fundació CENT (Centre de Recerca de Malalties Neurològiques) gestionada a través de l’Institut de Salut Carlos III. Ministeri d’Economia i Competitivitat; un Centre de Formació especialitzat en demències, i un Centre Assistencial format per una residència d’estada permanent per a 156 persones i un centre de dia per a 40 persones i 20 places d’alleujament familiar, gestionats per la Conselleria de Polítiques Socials i Família, a través de l’empresa Clece Servicios Sociales.