FINALISTES DE LA III EDICIÓ DELS PREMIS COMPROMÍS

FINALISTES DE LA III EDICIÓ DELS PREMIS COMPROMÍS

Clece Social, el projecte social de Clece, dóna a conèixer els finalistes de la III Edició dels Premis Compromís, guardons que busquen reconèixer i impulsar iniciatives socials d’ajuda a col·lectius desfavorits. A diferència de les edicions anteriors, aquesta vegada els premis són d’àmbit estatal i estan centrats en una problemàtica concreta: la violència de gènere.

Els finalistes per categories són els següents:

Premi al Millor Projecte Social relacionat amb dones víctimes de violència de gènere dut a terme per entitats sense afany de lucre. D’entre els sis finalistes, es premiaran tres projectes socials.

  • «Hilos Violeta». Associació de Dones “«La Rondilla», Valladolid
  • Atenció i intervenció integral en fills menors de mares VVG. Associació Deméter por la Igualdad, Màlaga
  • «Mirada en violeta». Candelita, Madrid
  • Punt de trobada familiar amb perspectiva de gènere. Associació Domitila Hernández, Tenerife
  • Integració Sociolaboral de dones VVG. Fundació ARED, Barcelona
  • «Dona Impuls». Fundació Novafeina. Quart de Poblet, València

Premi a l’autor del Millor Treball Periodístic relacionat amb la violència de gènere. D’entre els tres finalistes, es premiarà un treball periodístic.

  • Laura Gutiérrez. Diario Médico
  • Arturo Checa. Las Provincias
  • Chelo Tuya. El Comercio

Els guanyadors de la III Edició dels Premis Compromís es donaran a conèixer el proper 7 de novembre en la gala que se celebrarà als Teatros del Canal de Madrid. A més a més de les dues candidatures a concurs, es concedeix un Premi Especial del Jurat a la personalitat més rellevant en la lluita contra la violència de gènere, que seleccionarà el jurat.

El jurat de la III Edició està integrat per personalitats destacades del món institucional i de la societat civil relacionades amb la lluita contra la violència de gènere: María José Ordóñez, delegada del Govern per a la Violència de Gènere; Lucía del Carmen Cerón, directora de l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats; Ángeles Carmona, presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere; Marta Ariño, consellera delegada de G+J España; Luis Lorente, director de cinema i guionista i director de la pel·lícula «Rotas»; Fernando Grande-Marlaska, jutge; Gemma Nierga¸ periodista, i Cristóbal Valderas, president de Clece.