"UNA FEINA POT SUPOSAR UNA SORTIDA A LES DONES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE"

  • Els Premis Compromís reconeixeran la tasca de diferents persones i organitzacions sense afany de lucre en qüestions relacionades amb la integració laboral de dones que pateixen o han patit maltractament i amb la sensibilització sobre la violència de gènere
  • Com a novetat, aquest any s’inclourà un premi periodístic i un reconeixement especial del jurat
  • El jurat dels premis estarà format, entre d’altres, per la delegada del Govern per a la Violència de Gènere, María José Ordóñez; el jutge Fernando Grande-Marlaska, o el cineasta, guionista i director de la pel·lícula Rotas, Luis Lorente

 

Madrid, 17 de juliol del 2017. Clece Social, el projecte social de Clece, ha convocat la III Edició dels Premis Compromís, uns guardons que busquen reconèixer i impulsar iniciatives socials d’ajuda a col·lectius desfavorits. A diferència de les edicions anteriors, aquesta vegada els premis seran per a tot l’Estat i estaran centrats en una problemàtica concreta: la violència de gènere.

Com ha destacat avui José Andrés Elizaga, director de Comunicació i Relacions Externes de Clece, en l’acte de presentació que ha tingut lloc als Teatros del Canal (Madrid), la violència de gènere és «un problema greu amb el qual estem especialment sensibilitzats a Clece. Avui, una de cada 8 dones d’aquest país viuen en una tragèdia permanent, una veritable situació d’aïllament personal.»

«Per això creiem que tots podem aportar-hi alguna cosa, ja sigui contribuint a la creixent sensibilització social, fent visible el problema, oferint sortides i ajuda a les dones maltractades o reconeixent la tasca que fan moltes persones i organitzacions», hi ha afegit José Andrés Elizaga.

Luis Lorente, director de cinema que, a més a més és el president del jurat d’aquests premis, ha subratllat, durant l’acte, que «la violència de gènere respon a una “doble C”: clandestinitat i continuïtat», tot explicant que encara que les xifres de dones que pateixen aquesta xacra ens semblin altes, encara hi ha un gran nombre a l’ombra de dones que continuen sense denunciar.

L’objecte d’aquests guardons és reconèixer la tasca de diferents persones i organitzacions sense afany de lucre en qüestions relacionades amb la integració laboral de dones que pateixen o han patit maltractament i amb la sensibilització sobre la violència de gènere.

En aquesta tercera edició, s’ha format un jurat format per personalitats destacades del món institucional i de la societat civil relacionades amb la lluita contra la violència de gènere com són: María José Ordóñez, delegada del Govern per a la Violència de Gènere; Lucía del Carmen Cerón, directora de l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats; Ángeles Carmona, presidenta de l’Observatori contra la violència domèstica i de Gènere; Marta Ariño, consellera delegada de G+J España; Luis Lorente, director de cinema i guionista i director de la pel·lícula Rotas; Fernando Grande-Marlaska, jutge; Gemma Nierga, periodista, i Cristóbal Valderas, president de Clece.

Luis Lorente, que a més a més és president del jurat d’aquests premis, ha subratllat que «la violència de gènere respon a una “doble C”: clandestinitat i continuïtat», explicant que encara que les xifres ens semblin altes, hi ha un gran nombre de dones que continuen sense denunciar.

De la mateixa manera, la III Edició dels Premis Compromís tindrà les categories següents:

  • Premi al Millor Projecte Social relacionat amb dones víctimes de violència de gènere fet per entitats sense afany de lucre. En aquesta categoria, es premiaran els tres millors projectes seleccionats pel jurat amb una dotació econòmica de 10.000 euros cadascun.
  • Premi a l’Autor del Millor Treball Periodístic relacionat amb la violència de gènere. Un premi únic que estarà dotat amb 7.000 euros.
  • Premi Especial del Jurat a la Personalitat més rellevant en la lluita contra la violència de gènere, que serà seleccionat pel jurat.

La recepció de les candidatures dels premis està oberta fins al proper 20 de setembre a totes les organitzacions sense afany de lucre i professionals de la comunicació que vulguin participar-hi.

Fruit d’un compromís

Les dones víctimes de violència de gènere és un dels col·lectius en els quals es focalitza el projecte social de Clece, Clece Social, i sobre el qual la companyia està especialment sensibilitzada. A més de gestionar cases d’acolliment per a l’Administració pública, Clece desenvolupa iniciatives de conscienciació com els Fòrums per la Integració, que s’organitzen per diferents comunitats autònomes per parlar sobre els problemes d’aquest col·lectiu; campanyes amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona i està involucrada en projectes institucionals tan importants com «Hi ha Sortida».

La companyia també fa un esforç per la integració laboral de persones d’aquest col·lectiu. Actualment, més de 170 dones que han patit la violència masclista formen part activa de la plantilla de Clece. «Intentem donar suport a aquestes dones facilitant-los la seva inserció al mercat laboral, ajudant-les, d’aquesta manera, a recuperar la seva autoestima, autonomia personal i independència econòmica. Una oportunitat laboral, lluny del seu entorn, on desenvolupar i formar una nova vida, la qual cosa, en molts casos, pot suposar una sortida al problema», afirma José Andrés Elizaga.

La tasca de suport i integració de víctimes de violència de gènere de Clece va rebre el reconeixement de mans del president del Govern el 2016 i va ser també l’única companyia convidada a l’ONU per presentar el seu model d’integració de dones víctimes de violència de gènere.

Més informació i bases dels premis