Els treballadors de Clece es mobilitzen contra la violència de gènere

Els treballadors de Clece es mobilitzen contra la violència de gènere

  • Els treballadors de Clece mostren el seu suport a les víctimes de violència de gènere a la campanya «Una Vida Sense Violència, Una Vida amb Respecte», que a Catalunya ha portat el lema «Viure Lliure»
  • Els treballadors han portat llaços i s’han fet fotografies solidàries amb el logotip de la campanya des de les diferents delegacions i seus d’àmbit nacional
  • La iniciativa ha comptat, a més, amb l’adhesió de clients i usuaris dels serveis prestats per la companyia
  • Clece forma part de les «Empreses per una Societat Lliure de Violència de Gènere», promoguda pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

Madrid, 25 de novembre del 2015. Clece s’ha sumat a la difusió del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb una campanya de sensibilització i solidaritat que ha mobilitzat els seus treballadors d’àmbit nacional. A més, la campanya ha comptat amb l’adhesió de diversos clients i usuaris dels serveis prestats, la qual cosa ha permès multiplicar-ne l’abast.

Amb el lema «Una Vida Sense Violència, Una Vida amb Respecte» i «Viure Lliure» a Catalunya, la campanya ha mostrat el suport de Clece a les víctimes de violència de gènere. «El nostre valor principal és la nostra gent, gent compromesa i de gran qualitat humana. Per què no aprofitar aquests valors que juntament amb el nostre gran volum de persones ens permeten un gran potencial de difusió? Per això, aquest any hem decidit fer un pas més amb aquesta campanya», comenta Purificación González, directora de Recursos Humans de Clece.

La iniciativa ha implicat totes les delegacions de Clece a tot l’Estat on els treballadors han lluït un llaç amb el significat d’acceptar el compromís personal de no cometre, permetre, ni silenciar la violència contra les dones. A més, els treballadors han trencat la seva rutina laboral per fer-se una foto solidària amb els cartells i les lones que s’han desplegat en els llocs de treball, fet que ha donat lloc a un moment per a la reflexió i conscienciació sobre aquest problema. Els treballadors han contribuït a traslladar aquesta reflexió tot compartint les imatges a través de xarxes socials amb el hashtag #unavidasinviolencia.

Amb un alt grau de participació entre els més de 74.000 treballadors de la companyia, s’ha comptat amb l’adhesió de clients i usuaris dels serveis de Clece en totes les seves delegacions, amb els quals, al seu torn, Clece ha col·laborat en diversos actes i iniciatives locals. «Esperem tenir un efecte multiplicador perquè la rebuda de la campanya ha estat realment bona en el nostre entorn. A això cal afegir la nostra participació en diverses iniciatives promogudes tant per clients com per associacions col·laboradores en diferents ciutats. La nostra intenció és sumar en aquesta causa, que ha de calar en tota la societat», afirma Purificación González.

Entre altres suports, la iniciativa ha comptat amb l’adhesió dels hospitals de La Candelaria i el centre comercial Tres de Mayo a les Illes Canàries; els hospitals Vall d’Hebron i Bellvitge; la Universitat Pompeu Fabra; BSA Badalona i els ajuntaments de l’Hospitalet i Sant Joan Despí a Catalunya; diferents empreses del parc empresarial de València a la Comunitat Valenciana; i el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) de Saragossa i la residència de gent gran de Movera, a l’Aragó. En aquest últim, els usuaris i els treballadors del centre per a la gent gran han format un llaç humà.

Al seu torn, Clece ha donat suport a diverses accions promogudes per clients i entitats col·laboradores. Entre d’altres, a Andalusia, s’ha sumat al minut de silenci i manifest programat per l’Ajuntament de Jaén, així com a més de deu iniciatives solidàries a Almeria. A Castella i Lleó, l’Escola Fantasia de Valladolid i el SAD de Medina del Campo, han anat a una projecció fotogràfica organitzada per l’Ajuntament de Medina. I, a Paracuellos del Jarama, a Madrid, ha format part d’una taula rodona sobre el problema de la violència de gènere.

Compromesos contra la violència de gènere
La campanya «Una Vida Sense Violència, Una Vida amb Respecte» i «Viure Lliure» s’emmarca en el compromís de Clece amb la integració de col·lectius vulnerables. Àmbit en el qual treballa per la inserció laboral de víctimes de violència de gènere. Actualment, Clece té 179 treballadores procedents d’aquest col·lectiu. Per fer-ho, col·labora amb diverses entitats, associacions i fundacions dedicades a l’atenció de les víctimes.

De la mateixa manera, Clece fomenta iniciatives de sensibilització social que s’adrecen a l’eradicació de la violència contra les dones, on destaca la celebració el passat mes d’abril del II Fòrum-Col·loqui «Clece per la integració», centrat en aquest col·lectiu. Accions que s’alienen amb la seva adhesió a la iniciativa «Empreses per una Societat Lliure de Violència de Gènere», promoguda pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

'); }); });