II Memòria Social de Clece

II Memòria Social de Clece

  • Un compromís social explicat a través de testimoniatges personals 

Novembre del 2015. Clece acaba de publicar la segona edició de la seva Memòria Social, on fa un balanç complet del seu projecte social tot posant l’accent en experiències d’èxit i testimoniatges personals dels seus beneficiaris.

Vertebrat en quatre eixos d’actuació —ocupabilitat, integració, sensibilització i atenció de persones—, el compromís social de Clece es palesa en iniciatives adreçades a aportar beneficis directes i indirectes a diferents col·lectius, especialment els més vulnerables, com ara persones amb discapacitat, víctimes de violència de gènere, persones en risc d’exclusió, víctimes de terrorisme o joves en desocupació. 

En l’àmbit de l’ocupabilitat, l’objectiu de Clece és afavorir l’accés al mercat laboral, així com potenciar el desenvolupament professional i personal dels seus treballadors. Amb una plantilla de 71.429 treballadors i un creixement anual de 4.000 llocs de treball, és «la tercera empresa privada més gran del país per nombre de treballadors. Un gran equip en nombre, però el més important, un gran equip en qualitat humana i sensibilitat social. Valors que plasmem en la nostra feina i que han fet possible que el nostre projecte social hagi evolucionat tant en, relativament, tan poc temps», destaca Cristóbal Valderas, president de Clece.

Una empresa integradora 
En l’àmbit de la integració, 6.256 treballadors de Clece pertanyen a col·lectius desfavorits, un 8,7% de la plantilla. Més concretament: 4.636 són persones amb discapacitat; 937, joves en desocupació; 501, persones en risc d’exclusió; 178, víctimes de violència de gènere, i 4, víctimes de terrorisme. Per dur a terme la seva integració, Clece col·labora amb més de 200 associacions, fundacions, entitats socials i organismes públics, com a fonts de selecció i inserció de col·lectius desfavorits.

«Les xifres d’integració són encoratjadores. Especialment si coneixes les històries reals, les històries amb noms i cognoms que hi ha darrere d’aquestes xifres. Persones en situacions precàries o d’una vulnerabilitat especial que troben en el treball una via per seguir endavant. Precisament per això, en la nostra memòria social, hem donat veu a aquestes persones perquè siguin ells les que expliquin el nostre compromís en primera persona», afirma Cristóbal Valderas.

Premis Compromís i Fòrums per la Integració
Clece no només busca donar una oportunitat laboral a col·lectius desfavorits sinó també promoure, organitzar i patrocinar accions per fer visible la seva realitat. L’objectiu és conscienciar la societat de la realitat i de la situació que viuen aquestes persones i implicar-hi empreses, organitzacions i altres administracions.

Entre les últimes iniciatives de sensibilització endegades destaquen els Premis Compromís. Amb l’objectiu de donar suport a la tasca d’entitats socials i organitzacions sense afany de lucre, Clece ha creat i organitzat aquests guardons que reconeixen els millors projectes d’àmbit local en temes relacionats amb l’ajuda a la gent gran, la integració de persones amb discapacitat, les dones que pateixen violència de gènere i persones en risc d'exclusió social.

Una altra fita destacada ha estat la posada en marxa del web www.clecesocial.es, que recull històries i testimoniatges reals relacionats amb el compromís social de Clece. A això cal afegir-hi la celebració, a València, del II Fòrum-Col·loqui «Clece per la Integració» centrat en les dones víctimes de violència de gènere.

Atenció de persones
Clece fa diferents actuacions socials que van més enllà de la prestació del servei compromès amb l’Administració corresponent. L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels usuaris tot afavorint-ne el desenvolupament i la integració social. En aquest apartat, Clece duu a terme actuacions com ara trobades intergeneracionals o jornades amb familiars, recerca i desenvolupament de teràpies innovadores i de benestar; iniciatives d’integració com a activitats lúdiques i culturals amb persones grans o accions solidàries com ara campanyes de recollida de roba i joguines per ajudar infants desfavorits. 

La II Memòria Social recull, a més a més, el compromís de Clece en matèria mediambiental, on actua per a la reducció del consum energètic propi i de tercers a més de sensibilitzar sobre la cura del medi ambient.