L’Ajuntament de Màlaga i Clece signen un conveni per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social

  • Aquest conveni pretén, d’una banda, donar resposta a la necessitat de personal del Servei d’Ajuda a Domicili, la demanda del qual va créixer un 25% el 2014, alhora que ofereix oportunitats d’accés a l’ocupació a col·lectius vulnerables.
  • Actualment, prop de 1.000 auxiliars atenen 2.200 persones dependents a la ciutat.
  • L’acord permetrà obrir la convocatòria de 70 candidats acreditats en situació d’exclusió social.

Màlaga, 14 de juliol del 2015. Clece, empresa capdavantera en multiserveis, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Màlaga per a la inserció laboral de col·lectius més desfavorits amb l’objectiu de reforçar la necessitat de personal del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) i donar una oportunitat d’accés a l’ocupació a persones en risc d’exclusió.

L’evolució del SAD ha estat marcada per un creixement constant des que Clece va començar a prestar aquest servei el gener del 2011 a tot el municipi de Màlaga. Actualment, hi ha aproximadament 1.000 auxiliars que ofereixen atenció a prop de 2.200 persones dependents i, només en l’últim any, la demanda d’aquest servei va créixer un 25%.
Al principi, està previst que aquest acord permeti obrir la convocatòria de 70 noves places a candidats amb aquest perfil d’exclusió social per reforçar el Servei d’Ajuda a Domicili a Màlaga.

El Servei d’Ajuda a Domicili no ha deixat de créixer en els darrers anys. Només el 2014 es van incorporar 785 noves altes d’usuaris i, el 2015, de moment, s’hi han sumat 369 persones més; dades molt positives que demostren l’excel·lent tasca dels professionals de Clece per millorar la qualitat de vida, l’autonomia i l’entorn familiar i la seguretat dels ciutadans dependents a Màlaga.

El Servei que l’Ajuntament de Màlaga ofereix a través de Clece s’adreça als col·lectius dependents i també a d’altres amb necessitats puntuals per conciliar la vida laboral i familiar, a mares de famílies nombroses, monoparentals o amb part múltiple en els primers dies de tornada a casa després del part, etc. A més de proporcionar atencions personals, suport social i ajuda en les tasques de la llar, també inclou altres serveis com ara perruqueria, podologia o reparacions domèstiques entre altres complements.

Aquest conveni signat entre l’Ajuntament de Màlaga i Clece és una iniciativa més que s’uneix a l’àmplia i sòlida tasca que desenvolupa el Grup a través del seu projecte social, Clece Social, vertebrat en 4 eixos: empleabilitat, integració, sensibilització i atenció de les persones i col·lectius desfavorits. La mateixa companyia, i els 5.032 treballadors procedents de col·lectius de difícil inserció que hi treballen, posen noms i cares a aquest compromís que el Grup Clece manté amb les persones.