Clece se suma al Club d’Empreses Solidàries de La Rioja

Clece se suma al Club d’Empreses Solidàries de La Rioja

  • És un programa endegat pel govern de La Rioja per afavorir la integració sociolaboral de víctimes de violència de gènere, domèstica o intrafamiliar
  • Amb les 7 companyies que avui han signat el conveni, ja són 32 les empreses que s’han unit a aquesta iniciativa des que es va endegar el 2011

Logronyo, 9 d’octubre del 2014. Clece s’ha unit al Club d’Empreses Solidàries de La Rioja, un programa posat en marxa pel govern de La Rioja amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral de víctimes de violència de gènere, domèstica o intrafamiliar.

L’adhesió s’ha formalitzat avui durant la signatura del conveni de col•laboració celebrada en el palauet de la Presidència del Govern a El Espolón. En aquest acte, hi han acudit el president del govern de La Rioja, Pedro Sanz, i el director regional de la Direcció Nord-oest de Clece, Vicente Ortega. Juntament amb Clece, les empreses Caser Residencial (Residencial Montesoria), Clínica Nutriestética, Ebrosame, Osga, Kiddy Fun Franquicias i Berceo (Pretur Hoteles) han signat els convenis respectius, amb què ja hi ha 32 companyies compromeses amb el programa des que es va posar en marxa el 2011.

A través de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte (OAVD) de La Rioja, el programa treballa per facilitar la inserció laboral de víctimes de violència de gènere, domèstica o intrafamiliar, a través de l’establiment d’un flux d’integració econòmic i laboral tot aportant oportunitats d’ocupació, formació i mobilitat.

Segons els termes del conveni, l’OAVD elaborarà i presentarà perfils, tot col•laborant amb Clece en l’elaboració d’un programa individualitzat d’inserció sociolaboral, així com amb la formació prelaboral de les possibles demandes de l’empresa. Posteriorment, s’estudiarà la contractació dels perfils presentats i la seva adequació al tipus de tasques ofertes.

En aquest sentit, es facilitarà la mobilitat geogràfica a les víctimes de manera que permeti traslladar-les a altres centres de l’empresa, quan calgui per fer efectiu el dret de protecció i l’assistència social integral.

La signatura del conveni formalitza i reforça les col•laboracions que, des de Clece, es realitzaven amb l’OAVD en aquest àmbit. S’emmarca, a més, en el compromís social de Clece dedicat a la integració laboral de col•lectius socialment vulnerables, com ara víctimes de violència de gènere, persones amb discapacitat, persones en risc d’exclusió, joves aturats o víctimes del terrorisme. Actualment, 5.000 dels seus més de 68.000 treballadors procedeixen d’aquests col•lectius.