Talher desenvoluparà la «Ruta dels Dinosaures de Conca»

Talher desenvoluparà la «Ruta dels Dinosaures de Conca»

  • Talher dissenyarà el recorregut pel patrimoni paleontològic de Conca a través de les localitats de Fuentes, La Cierva i Cañada del Hoyo
     
  • Espais d’exposició, imatge de marca, un web i aplicacions mòbils són algunes de les actuacions que inclou el projecte
     
  • La ruta, amb una inversió de 371.000 euros, serà una realitat al febrer del 2015

29 de setembre del 2014. La «Ruta dels Dinosaures de Conca», un projecte que posarà en valor l’important patrimoni paleontològic de la província, la durà a terme Talher. L’empresa de Grup Clece, especialitzada en serveis i obres ambientals, ha resultat adjudicatària d’aquest projecte de gestió museogràfica global.

La «Ruta dels Dinosaures de Conca» mostrarà, al visitant, els descobriments paleontològics més destacats de la província a través de les localitats de Fuentes, La Cierva i Cañada del Hoyo, que acullen els principals jaciments arqueològics. Entre altres punts d’interès, el recorregut comptarà amb un museu interior i a l’aire lliure a Fuentes amb reproduccions dels fòssils trobats a la zona el 2007 o una recreació a mida real de l’esquelet articulat de sis metres de llarg d’un dinosaure sauròpode Concavenator descobert al jaciment de Las Hoyas el 2003.

Perquè la ruta i els seus principals punts d’interès siguin una realitat, Talher es farà càrrec de la contractació de subministraments, dels serveis i de les obres associades a l’adequació d’espais i d’elements d’arquitectura del recorregut. De la mateixa manera, desenvoluparà diversos projectes per afavorir el coneixement i la posada en valor del patrimoni paleontològic de Conca. «És un projecte diferencial i molt atractiu en el qual convergeixen arqueologia, medi ambient i turisme. És realment motivador formar part d’un projecte que va a fomentar el desenvolupament turístic de la zona traient a la llum elements que, actualment, estan custodiats per la Diputació de Conca», afirma David Carrasco Gonzalo, responsable del departament d’imatge, esdeveniments i exposicions de Clece.

El desenvolupament d’un recorregut visible; la creació de la imatge de marca; l’adequació d’espais d’exposició i de zones temàtiques; així com el desenvolupament d’un web i d’aplicacions mòbils són algunes de les actuacions que inclou el contracte. Concretament, Talher durà a terme els treballs següents:

  • Desenvolupament d’una ruta visitable amb la identificació de dotze punts d’interès geològic i paleontològic mitjançant un sistema de balises georeferenciades al llarg de la ruta.
  • Adequació d’espais i d’altres elements d’arquitectura relacionats amb la museografia:
    • Zona d’exposició exterior a La Cierva amb la instal•lació d’un conjunt escultòric.
    • Zona temàtica a l’entorn del jaciment paleontològic de Lo Hueco amb la instal•lació d’un conjunt escultòric.
    • Sala d’exposicions a l’edifici municipal de Cañada del Hoyo.
    • Sala d’exposicions a l’edifici municipal d’usos múltiples de Fuentes.
  • Disseny d’un pla de comunicació amb la definició dels elements d’una identitat visual de marca «Ruta dels Dinosaures de Conca».
  • Disseny i posada en marxa d’una aplicació específica sobre la ruta, que es podrà descarregar en dispositius telefònics mòbils així com la generació i la posada en marxa d’un web amb informació del recorregut.

Amb un cost de 371.000 euros, la «Ruta dels Dinosaures de Conca», serà una realitat al febrer del 2015. El projecte està integrat en el Pla de Millora d’Infraestructures Turístiques de la província de Conca.