Clece porta la seva aposta per la integració laboral a la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

Clece porta la seva aposta per la integració laboral a la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

  • En la 5a edició d’aquest esdeveniment, s’ha posat en valor la importància que en temps de crisi la RSC té per a les companyies.
  • La intervenció de Clece va fer referència a les claus de l’èxit del seu compromís social i a casos concrets d’integració laboral de la companyia.
  • L’any 2013, Clece va incorporar més de mil persones procedents de col•lectius desfavorits

5 d’agost del 2014. Grup Clece va estar present a la 5a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, celebrada del 7 al 12 de juliol a Barcelona. Iñigo Camilleri, responsable de Selecció i Desenvolupament de la companyia, va ser l’encarregat de la ponència, denominada «El Compromís Social a Clece». Hi va parlar de les claus de l’èxit del projecte social de l’entitat i hi va presentar casos concrets d’integració de col•lectius desfavorits.

En aquest sentit, Camilleri va exposar que un dels pilars de la companyia és «treballar per la integració i oferir, a les persones amb dificultats, l’oportunitat d’accedir al mercat laboral.» Una tasca que, va assegurar «és fàcil per a aquesta empresa perquè comptem amb el suport dels directius i amb un alt grau de sensibilització per part dels comandaments intermedis, fet que elimina prejudicis i estereotips». La prioritat de la companyia envers la inserció de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral ha fet que, en el darrer any, s’hi hagin incorporat més de 1.000 persones procedents de col•lectius vulnerables, entre els quals hi ha dones víctimes de violència de gènere, persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

Grup Clece va participar, juntament amb més de 50 empreses i entitats, en aquesta cinquena edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, organitzada per Ingeniería Social, SAL i l’Associació + Responsables. Gràcies a la tasca de totes les organitzacions que hi han participat i a la implicació activa de la ciutadania, la iniciativa ha tornat a aconseguir el seu objectiu: destacar la importància que la RSC té en la gestió de les empreses, les entitats i les administracions públiques. Durant la celebració de la trobada, es va posar en valor la rendibilitat que les polítiques de responsabilitat social tenen per a les organitzacions, sobretot en temps de crisi. I és que la seva aplicació suposa grans beneficis com l’ús eficient dels recursos, la diferenciació dins d’un mercat cada vegada més globalitzat, la gestió del canvi i el control en la cadena d’aprovisionament empresarial.

A través de la integració laboral de persones amb dificultats, Clece busca fomentar la igualtat d’oportunitats. D’aquesta manera, amb aquest tipus d’accions, compleix amb el pilar fonamental que vertebra el seu compromís social: les persones. La política de RSC de la companyia va més enllà del seu sistema de gestió i es converteix en alguna cosa inherent al seu funcionament, una manera d’entendre el negoci.