Inaugurat el complex esportiu més gran de Las Palmas de Gran Canaria

Inaugurat el complex esportiu més gran de Las Palmas de Gran Canaria

  • Gestionat per Clece en UTE amb Estudios Técnicos para el Deporte.
  • Les instal•lacions sumen una superfície d’11.000 metres quadrats i tenen capacitat per atendre fins a 9.000 usuaris.
  • El centre compta amb tres piscines, una zona d’hidroteràpia, un gimnàs de 700 metres quadrats, tres sales d’activitats i una ludoteca.
  • El projecte ha generat 50 ocupacions directes i ha suposat una inversió de 3,3 milions d’euros.

9 de juny del 2014. L’Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria ha inaugurat el Complex Esportiu de Tamaraceite, gestionat per Clece en unió temporal d’empreses amb Estudios Técnicos para el Deporte. Amb una capacitat de fins a 9.000 usuaris, és el centre esportiu més gran de la ciutat, i dóna resposta a les necessitats d’oci i d’esport de la zona.

Així ho ha expressat Juan José Cardona, alcalde de Las Palmas de Gran Canaria, en l’acte oficial d’inauguració, que ha destacat que el nou centre permet «comptar amb una instal•lació de primer ordre per a l’oci i l’esport dels ciutadans, del que no només es beneficiaran els veïns de la zona, sinó molts altres que se sentiran atrets d’altres barris».

Per a Javier Román Hernando, director general de Clece «és un projecte molt esperat al municipi que apropa els beneficis de l’esport a més persones i suposa, a més, una font d’ocupació i riquesa a la zona». El centre ha suposat una inversió per a Clece de 3,3 milions d’euros com a empresa adjudicatària i ha generat 50 llocs de treball nous, «12 dels quals, un 24% del total, són contractes de persones provinents de col•lectius socialment vulnerables, fet que posa de manifest el compromís social de Clece per fomentar l’ocupació i la igualtat d’oportunitats», ha assenyalat Javier Román.

A la inauguració també hi han assistit, entre altres autoritats, la delegada del Govern a les Canàries, María del Carmen Hernández; el vicepresident II i conseller de Govern d’Obres Públiques i Infraestructures del Cabildo, Carlos Alberto Sánchez Ojeda; la regidora presidenta del Districte de Tamaraceite, Carmen Guerra Guerra, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria, Carlos Ester.

Instal•lacions i programació diferencials

El nou centre té una superfície total d’11.000 metres quadrats i una capacitat per a entre 7.500 i 9.000 usuaris en funció de l’índex d’utilització de les instal•lacions. Distribuït en dues altures, la planta baixa acull tres piscines que constitueixen un dels elements diferencials del complex: són una piscina de natació de 25 metres de llargada, una d’hidroteràpia i una altra destinada a practicar aiguaaeròbic. A més, la planta baixa té una sala de fisioteràpia, sauna i vestuaris.

A la planta superior hi ha un gimnàs de 700 metres quadrats i diverses sales polivalents destinades a activitats com l’espíning o l’aeròbic. Tot això, amb la tecnologia i l’equipament esportiu més avançat com ara 105 màquines diferents a la sala de fitnes o 45 bicicletes d’espíning d’interior. Les instal•lacions es completen amb sales destinades a llar d’infants i ludoteca.

Al costat d’instal•lacions de primer ordre, el complex també ofereix una innovadora i completa programació dissenyada per a tota la família, que abasta fins a 65 tipus d’activitats diferents agrupades en categories com ara activitats aquàtiques, coreogràfiques com zumba o aeròbic, o activitats cos-ment.

El Complex Esportiu de Tamaraceite suposa una fita en la creixent activitat del Grup Clece a les illes Canàries, on actualment compta amb 4.000 treballadors.